Niko Home Control beheert en visualiseert energieverbruik van de E-Cube

Niko home control was meteen een grote favoriet van Team Belgium, omwille van de grote gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van het product. Deze nieuwe elektrische intallatie biedt een comfortabele en energiebewuste oplossing voor de nood aan sturing die de
hedendaagse manier van leven kenmerkt.

De installatie heeft een interactieve ecodisplay. Hierop kan de bewoner zien hoeveel energie en water de woning verbruikt, maar ook hoeveel energie de zonnepanelen en zonnecollectoren opwekken. Door het nauwkeurig monitoren en overzichtelijk in beeld brengen van de energiebalans van de woning, heeft de bewoner op ieder moment zicht op de beschikbare energie, en wordt hij zich ook bewust van de impact van de activiteiten die het dagelijks verbruik bepalen (zoals koken, wassen…).

Met de meetgegevens kan de bewoner van de E-cube dan aan de slag om de elektrische toepassingen in de woning, zoals bijvoorbeeld de zonwering of de ventilatie, op gepaste wijze aan te sturen zodat er een optimale verhouding tussen energie en comfort wordt gerealiseerd.

Het gebruiksvriendelijke touchscreen maakt het mogelijk dat de bewoner snel, specifiek en zichtbaar kan ingrijpen op het verbruik van de woning. Ook tijdschema’s en sferen kunnen naar wens eenvoudig worden gewijzigd. Zo kan de woning bijvoorbeeld met één handeling in ecomodus worden gebracht, waarbij alle toestellen en verlichting die niet aangeschakeld hoeven te zijn, in één keer worden uitgeschakeld. De bewoner ziet het verbruik onmiddellijk afnemen.

De Niko Home Control installatie biedt bovendien een heel pak functionaliteiten: aansturen van verlichting, ventilatie, verwarming… kunnen met een minimum aan inspanning aan de installatie worden toegevoegd. De modules zijn daarenboven ook eenvoudig te plaatsen. Zo sluit het product mooi aan bij het flexibele plug-and play systeem van de E-cube. Niko home control past volledig in het concept van de nulenergie woning, aangezien het systeem zelf heel weinig energie verbruikt.

Bovendien werkt Team Belgium, samen met Niko, een manier uit waarbij we de aansturing en de opvolging van de woning vanop afstand kunnen realiseren. Zo kunnen we vanuit de Universiteit Gent onze E- cube opvolgen als hij in Wahington D.C. staat opgesteld. Dankzij de grote bereidwilligheid en kennis van de mensen van Niko kan de E-cube nu rekenen op een flexibile, gebruiksvriendelijke, uiterst efficiënte en energiebewuste sturing.

Niko
Industriepark West 40