E-Cube integreert aluminiumoplossing voor passiefbouw van Reynaers

Voor het buitenschrijnwerk van ramen en deuren kozen we voor Reynaers Aluminium omwille van hun toonaangevende positie inzake duurzame, energie-efficiënte gevel-, raamen deuroplossingen in aluminium. Bij Reynaers vonden we producten die aan de hedendaagse strenge isolatienormen voldoen en tegelijkertijd ook een strakke eenvoud uitstralen die perfect past bij het ontwerp van de E-Cube. Dankzij de technische ervaring van de mensen van Reynaers en hun bereidheid om actief mee te denken in het project, kunnen we spreken over een vruchtbare samenwerking met een resultaat waar beide partijen zeer tevreden over zijn.

De CS 104 waarvoor we kozen, is een volledig nieuwe raam- en deuroplossing voor passief en lage energiebouw en verenigt technische innovatie met architecturaal verantwoord design. Dit product - in januari 2011 gelanceerd - is een belangrijke stap voorwaarts in het gebruik van aluminiumoplossingen voor energiezuinige en passieve woningen waardoor Reynaers Aluminium als eerste bedrijf in de aluminium sector anticipeert op de Europese verplichting om tegen einde 2020 de zogenaamde ‘ energieneutrale norm’ toe te passen in heel de Europese Unie. Deze norm verplicht een nul-energieverbruik voor nieuwe gebouwen.

Het innovatieve raam- en deursysteem, dat deel uitmaakt en volledig compatibel is met de bestaande CS- aluminium oplossingen van Reynaers, haalt isolatiewaarden tot 0,88 W/m²K (Uf). Dit maakt de nieuwe raam- en deuroplossing dus uiterst geschikt voor passief- en lage energiebouw. De hoge isolatiewaarden zijn te danken aan een gepatenteerde isolatietechnologie. De isolatiestegen zijn uitgerust met een geïntegreerde PUR schuim, waardoor er geen afzonderlijke assemblage van de strips meer dient te gebeuren. Deze speciaal ontwikkelde afdichtingen garanderen niet enkel de super isolatie, maar ook de doorgedreven wind- en waterdichtheid van het CS 104 systeem.

Door actief deel te nemen aan het ambitieuze internationale Solar Decathlon project rond duurzaam bouwen, bewijst Reynaers Aluminium zijn engagement om bij te dragen in het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen en woningen. “Wij zijn dan ook bijzonder fier op onze bijdrage aan de E-Cube, die het resultaat is van onze aanhoudende investeringen in onderzoek naar en ontwikkeling van duurzame bouwmaterialen”, aldus Martine Reynaers, CEO van Reynaers Alumnium.

Reynaers Aluminium
Oude Liersebaan 266