29 Jun

E-Cube en Linea Trovata werken samen naar de zon toe

Drieëndertig fotovoltaïsche zonnepanelen schitteren op het plat dak van de E-cube. Met Linea Trovata als betrouwbare partner is de E-cube erin geslaagd met en optimale rentabiliteit te voorzien in haar eigen energie. Bovendien was Linea Trovota steeds bereid
om ons bij te staan in de loop van het proces. Zo dachten we samen, rekening houdend met het eigen gewicht en de oriëntatie van de panelen, een creatieve oplossing uit voor de draagstructuur. Het ontworpen aluminium frame zorgt er nu voor dat de panelen correct
maar toch snel gemonteerd kunnen worden.

Linea Trovata is een internationale onderneming die duurzame en slimme energieoplossingen aanbiedt op maat van de particulier, de industrie en de agrarische sector. Ze onderscheidt zich in de markt door haar technische knowhow en creativiteit om meerdere technologieën te combineren tot één oplossing. Zowel op het vlak van zon, wind, biomassa en het sluiten van ecologische kringlopen. Sun Invest, de investeringsmaatschappij van Linea Trovata, kan aangesproken worden voor de financiering – alleen of in combinatie met haar dochterondernemingen – van de zonne-installaties die Linea Trovata bouwt en beheert.
Linea Trovata betekent letterlijk 'De lijn van vondsten, van vernieuwing' en wil de juiste weg aangeven gefundeerd op sterke ethische waarden waarbij ecologie, economie en langetermijnvisie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Linea Trovata, met hoofdkantoor in België (Lokeren) en kantoren in Frankrijk, Italië en Nederland, realiseerde een omzet van 75 miljoen in 2009, heeft 70 werknemers in dienst en gaat prat op een nauwe samenwerking met een uitgebreid netwerk van partners en concessiehouders.

Wim Samyn,VP-sales bestuurder, vertelt het volgende over de geslaagde samenwerking: “Linea Trovata gelooft in het verhaal van de E-cube omdat het strookt met haar businessconcept en oprecht gelooft dat innovatie een drijfveer vormt in business development.
Net als Linea Trovata combineert de E-cube nieuwe hernieuwbare energietechnieken waarbij het niet enkel gaat om de individuele winst van de technologie, maar alle voordelen wil maximaliseren. Daarom was het een evidente keuze om dit project te ondersteunen. We hopen alvast om samen met de andere partners dit enthousiaste team naar de top in de Solar Decathlon ranking te loodsen.”


Linea Trovata
Zelebaan 124
9160 Lokeren
Tel.: +32 9 336 53 64
www.lineatrovata.com

Universiteit Gent Solar Decathlon 2011

De realisaties van Team Belgium zijn enkel mogelijk met de hulp van zowel financiële als materiële sponsoring. Wij worden dan ook ondersteund door een heleboel belangrijke spelers in de bouwwereld, en deze lijsten wij dan ook graag even op. Indien u of uw onderneming partner wenst te worden van dit prestigieus en internationaal project, neem contact op met het team!

  • Solar Decathlon
  • US Dept. Of Energy
  • NREL
Act Smart & Look Great
Plaats een donatie

Plaats een storting op het rekening nummer 390-0965800-26 met als mededeling 'E/01233/02'. Of doneer via 121Donation.com

Plaats een donatie