Tussenstand September 2011: 1 dag voor vertrek naar Washington

Zoals hopelijk al opgevangen in een aantal persberichten werd de E-Cube op 20 juli ingehuldigd  op het Studentenforum te Gent door Rector Paul Van Cauwenberge en Robert Faucher, Deputy Chief of Mission op de VS-ambassade in Brussel. Het soms ondenkbare is dan toch gelukt, de E-cube was af! Wij willen nogmaals de medewerkers van de Universiteit Gent, onze sponsors en familie bedanken voor de talrijke opkomst en het enthousiasme. De artikels en interviews in navolging van de succesvolle opening kunt u nogmaals herbekijken op onze website.

Nadat ook vrienden en sympathisanten eens konden rondneuzen op de opendeurdagen werd de E-cube door de studenten afgebroken, en naar Ikea voorbeeld compact gestapeld en grondig ingepakt. Momenteel zijn onze drie containers op weg naar Amerika waar het Solar Decathlon event op de E-cube staat te wachten.  De wedstrijd kan beginnen, Team Belgium wil alvast voor wat stevige concurrentie zorgen.
Onze 40 studenten vertrekken dan ook op 12 september naar Washington D.C., om daar de E-cube in recordtempo op te bouwen op de National  Mall, West Potomac Park. Dit is een hele uitdaging, aangezien Team Belgium als enig team vooropstelde een DIY bouwpakket ter plaatste in elkaar te puzzelen. In  slechts 7 dagen moet de woning volledig  worden klaargestoomd zodat op  23 september de publieke tentoonstelling niet zonder de E-cube van start  gaat. Acht dagen lang wordt de E-cube bezichtigd, geïnspecteerd en op zijn prestaties getest. Na  tien wedstrijden (architecture, market appeal, engineerning, communications, affordability, comfort zone, hot water, appliances, home entertainment en energy balance) wordt op 1 oktober de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Wij hopen alvast in de prijzen te mogen delen!
Jullie zijn van harte welkom om ons te komen bezoeken, er is immers ook een publieksstem. Een meer gedetaillerd schema met openingsuren en programma van het event is te op de officiële Solar Decathlon website: http://www.solardecathlon.gov. Ook de thuisblijvers zullen we proberen op de hoogte te houden. Via webcambeelden en een blog op onze website zal het wedstrijdverloop en de uitslag vanachter de computer te volgen zijn. Het gaat spannend worden.
Momenteel is de E-Cube nog een prototype, ontworpen voor de solar decathlon wedstrijd waardoor ze enkele beperkingen heeft. De E-cube is dus ook nog niet op de markt te koop. Het doet ons echter plezier om wekelijk enkele mails te ontvangen met de vraag naar waar de E-cube kan worden aangekocht. Daarom onderzoeken wij ook welke verdere toekomstmuziek er nog in de E-cube zit.  Indien u geïnteresseerden bent om  als investeerder verder aan het proejct te bouwen kunt u ons contacteren op teambelgium.sd2011@gmail.com.

Tot op de Washington Wall en de Victory Celebration!