15 Jul

15/07/2011 - Diplomatie Belgium: 'E-cube: doe-het-zelf-huis op zonne-energie naar finale in Washington'

Vier studenten burgerlijk ingenieur-architect van de Universiteit Gent vormen het 'Team Belgium: Ghent University'. Daarmee nemen ze deel aan de Solar Decathlon-wedstrijd die georganiseerd wordt door het Amerikaanse ministerie van Energie. Op deze prestigieuze wedstrijd gaan universiteiten de strijd aan om energiezuinige, betaalbare en goed leefbare woningen te ontwerpen.

Hun project staat na twee preselectieronden nog steeds overeind. Het team is nu een van de twintig finalisten van de wedstrijd. In september wordt hun prototype tentoongesteld op de legendarische Mall in Washington DC. Team Belgium is het enige Europese team in de finale.

De E-Cube is een heel moduleerbaar huis dat je met een bouwpakket zelf monteert. Zo kan je het aanpassen aan je eigen smaak, behoeften en middelen. Het interieur van deze woning uit houtpanelen en metaalstructuren is eenvoudig en functioneel.

Dankzij de E-Cube kunnen ons land en de Belgische ondernemingen die het project hebben gesponsord met bouwmateriaal zich positioneren in het domein van de hedendaagse, creatieve en duurzame constructietechnologie.

bron: http://diplomatie.belgium.be/nl/Newsroom/belgium_unlimited/wetenschap/2011/ni_2011-07-15_habitationsolaire.jsp

 

Universiteit Gent Solar Decathlon 2011

De realisaties van Team Belgium zijn enkel mogelijk met de hulp van zowel financiële als materiële sponsoring. Wij worden dan ook ondersteund door een heleboel belangrijke spelers in de bouwwereld, en deze lijsten wij dan ook graag even op. Indien u of uw onderneming partner wenst te worden van dit prestigieus en internationaal project, neem contact op met het team!

  • Solar Decathlon
  • US Dept. Of Energy
  • NREL
Act Smart & Look Great
Plaats een donatie

Plaats een storting op het rekening nummer 390-0965800-26 met als mededeling 'E/01233/02'. Of doneer via 121Donation.com

Plaats een donatie