15 Jul

15/07/2011 - Diplomatie Belgium: 'E-cube: doe-het-zelf-huis op zonne-energie naar finale in Washington'

Vier studenten burgerlijk ingenieur-architect van de Universiteit Gent vormen het 'Team Belgium: Ghent University'. Daarmee nemen ze deel aan de Solar Decathlon-wedstrijd die georganiseerd wordt door het Amerikaanse ministerie van Energie. Op deze prestigieuze wedstrijd gaan universiteiten de strijd aan om energiezuinige, betaalbare en goed leefbare woningen te ontwerpen.

Hun project staat na twee preselectieronden nog steeds overeind. Het team is nu een van de twintig finalisten van de wedstrijd. In september wordt hun prototype tentoongesteld op de legendarische Mall in Washington DC. Team Belgium is het enige Europese team in de finale.

De E-Cube is een heel moduleerbaar huis dat je met een bouwpakket zelf monteert. Zo kan je het aanpassen aan je eigen smaak, behoeften en middelen. Het interieur van deze woning uit houtpanelen en metaalstructuren is eenvoudig en functioneel.

Dankzij de E-Cube kunnen ons land en de Belgische ondernemingen die het project hebben gesponsord met bouwmateriaal zich positioneren in het domein van de hedendaagse, creatieve en duurzame constructietechnologie.

bron: http://diplomatie.belgium.be/nl/Newsroom/belgium_unlimited/wetenschap/2011/ni_2011-07-15_habitationsolaire.jsp